Hogy hogyan készült a hamburger Robinson módra? Mutatom!
Mivel az itthonról vitt készleteink között volt gluténmentes és sima hamburgerzsemle is, úgy gondoltam, épp itt van az ideje bevetnem ezeket egy tartalmas ebédre.
Különös tekintettel arra, hogy a két napja készített lencsés bolognai ragu maradéka nem akart elfogyni, csak tologattuk a hűtőben.
Különös tekintettel arra, hogy a két napja készített lencsés bolognai ragu maradéka nem akart elfogyni, csak tologattuk a hűtőben.
Otthon erre számtalan lehetőség adott: zabpehely, zabpehelyliszt, lenmagpehely, kukoricadara és egyéb gluténmentes gabonafélék. Ide nem hoztam magammal a szárazáru raktáramat, így végigpásztáztam a polcot szóba jöhető alapanyagért.Ideális alapanyag volt vegán „húspogácsának”, viszont valamivel formázhatóvá kellett tennem.
Egy magasabb falú műanyag tálban morzsásra törtem 4-5 szelet abonettet, és a még mindig viszonylag lágy, de már formázható masszából forró serpenyőben kisütöttem a pogácsákat. Gondoltam, hogy ezek kellően szaftosak és ízletesek lesznek a hamburgerbe, de kitaláltam, hogy grillezek bele cukkinikarikákat is, hogy valami harapható állag is kerüljön a zsemlékbe.Meg is akadt a szemem az életmenő lencsés abonettkenyéren, és amikor a fiókot izgatottan kihúzva találtam egy húsklopfolót, már tudtam, hogy a probléma megoldódott.
És mivel ez ilyen „megúszós” menü lett, varázsoltam még mellé desszertet is, tejberizs formájában, szigorúan rizottórizsből és növényi tejből.Friss helyi saláta, uborka, paradicsom- és hagymakarika is gazdagította a látvány- és ízhatást a gyors hamburgerebédünknél.
Nektek mennyire alapfogás az önellátó nyaralós menüben a tejberizs? Hagyományos vagy könnyített verzióban készítitek?