Győr, Ady Endre u. 16. · +36 30 560 7064 · infomakviragklub.hu

GASZTRO ÉS KALAND EGY ROBINSON HÁZBAN 3. rész


2023.07.28.

Most már tényleg főzünk is valamit!

Nem tudom, Ti hogy vagytok vele, de mi ha korábban is nyaraltunk vadregényes körülmények között, mobilházban, kempingben,

akkor bolognai spagetti biztosan készült a nyaralás alatt! 

Persze ennek is volt egy evolúciója:
  • először bolognai zacskós port vittünk külön száraztésztával;
  • aztán emlékeim szerint lehetett kapni – simán lehet, hogy még mindig elérhető, csak mi már nem vagyunk célcsoport-, ugyanez egy tasakban, amikor a por és az előfőzött tészta egyben leforrázható.
  • Ehhez képest igazi minőségi ugrás volt, amikor üveges szószt vittünk külön száraztésztával.
Idén még egy szintet sikerült ugrani.
Ezúttal kizárólag növényi alapú bolognai üveges szószt vásároltam, de bevetés előtt elolvasva a hozzávalóit úgy döntöttem, hogy ebből nem lakunk jól.
Így körülnéztem a nyaraló konyhájában, mivel lehetne feljavítani a rendelkezésre álló készleteinkből. Miközben megfőztem a kétféle tésztát; a későbbi napokban is univerzálisnak bizonyult, azaz egyetlen, de legalább tapadásmentes serpenyőbe öntöttem a szószt, aminek a paradicsomon kívül szinte semmi íze nem volt. A magunkkal vitt só és bors jót tettek az ízvilágnak. Egy helyben vásárolt salátacukkinit reszeltem még bele, és beltartalmilag sokat dobott rajta a készletekből felhasznált lencsekonzerv is.
Ez már kielégítette a családunk által elfogyasztandó ételek minősége iránti elvárásaimat, így mindenki megkapta a maga tésztájával és sajtjával a lencsés-cukkinis-bolognai ragut, amit az árnyékos teraszunkon örömmel elfogyasztottunk együtt.

 

És tudjátok, még egy fontos dologgal szembesültem újra a nyaralós étkezéseink alatt.

Itt valahogy úgy vagyunk bekötve, hogy reggel-délben-este mindenki leül egyszerre az asztalhoz, evés közben beszélgetünk, tervezzük a következő napok programját stb. Mondhatnám, hogy még véletlenül se jut eszünkbe a mobiljaink és tabletjeink nyomogatása, de részben ide nem is hoztunk magunkkal teljes arzenált, másrészt meg még a hálózatot sem érte el a telefonunk, így nem sok értelme lett volna a nyomkodásnak.
Így én ezt a ház plusz szolgáltatásának tekintettem, ami szépen kiegészítette a civilizációmentes csomagot. 
Ha tehetitek, Ti is élvezzétek ki a kütyümentes nyár örömeit:

Adrienn


Mákvirág GasztroKlub
Virtuális Bolt
Mákvirág Blog
© Mákvirág Gasztroklub • 2D GrafikaMIMO